Dalregementets årsskrift, Armborstet, innehöll under några år i början av 1960-talet en avdelning "Med ljug och allt". Det var den flitige skribenten Engelbrekt Flodström som under den rubriken presenterade en mängd mer eller mindre sanna historier och skrönor. Nu öppnar vi en sådan avdelning på vår hemsida. Du är välkommen att bidra.

Webmaster förbehåller sej rätten att välja och vraka samt bedriva censur.

Sänd ditt bidrag till webmaster@dalregementetsmuseer.se. Bifoga gärna bilder.

Det senaste bidraget finns här nedan.

Klicka här för att se tidigare bidrag.

Här cyklar Ernst Herbertsson från Dala-Järna förbi SAN-förråden sommaren 1944. Sonen Tore lade ut bilden på Facebook.

Mats Jonth kommenterade bilden på så här: "Jag och Gunnar Dalsheim gick på två veckors sjukvårdsmannautbildning och däri ingick även cykling med cykelbår. Var och en skulle köra både främre cykel och bakre cykel samt ligga på båren. Högst uppe i Högbobacken blev det fikapaus och positionsbyte. Gunnar fram, jag bak och
spol-Jansson från Leksand på båren. "Nu kör vi!" sa Gunnar och vi drog på för fullt utan att bromsa! Synen med Jansson på båren glömmer jag aldrig och påmindes varje gång jag var till Leksand på match eftersom det varje gång var Jansson som spolade isen!"

 

Och så här kunde det ha sett ut när gossarna flög utför Högboberget. Instruktionsbok finns för den som vill göra om äventyret.


Klicka här för att se tidigare bidrag.