Till tidningen  
Om man surfar in på Kungliga Biblioteket och söker på Dalregementet så hittar man många godbitar. Bland annat Hjälmen 1960 och Hjälmen 1961.

Dessa småskrifter är utgivna av "Corporalerne vid Västerdals kompani" som även kallades Skolkompaniet. Här utbildades värnpliktiga plutonchefer och vissa befäl i specialtjänst. Deras grundutbildningstid var 15 månader.

Eder Webmaster besökte KB och fick låna de två rariteterna, inte för hemlåning dock utan bara till påseende i KB lokaler. Det gick för sej att skanna in materialet men då priset var avskräckande så tänkte jag att det finns säkert någon som har sparat sitt exemplar, det är bara att leta i porträttsamlingen på de första sidorna. Jag försökte med Curt Winberg men han kunde inte hitta sitt exemplar. Han skickade bollen vidare till dåvarande löjtnanten Hans Nilsson, sedermera Bergensund och överstelöjtnant  och så var problemet löst. Vi kan se hur Hans har ringat in några porträtt med blyerts. Det är de korpraler som blev kvar och så småningom blev officerare på Dalregementet.

Så nu, dryga 50 år senare, har vi förmånen att få läsa en riktigt bra soldattidning, nämligen Hjälmen 1960.

  Till tidningen