Saxat från Dalregementets Facebooksida
( https://fb.me/e/2LJ1z1fC0 )

Välkommen till Regementets Dag 2023-09-17 !

Dagen inleds kl 0900 med  terrängloppet Dala Mud Trail på Lugnet, där Dalregementet är stolt samarbetspartner.

Programmet för Regementets dag på Gamla Regementsområdet börjar 12:30 med ceremoni och fortsätter sedan med utställningar och prova på-aktiviteter.
Dagen avslutas 16:30


Ceremoni Dalavallen 12:30
Ceremonin äger rum på Dalavallen och består bland annat av parad för fanan och inspektion, en mindre stridsförevisning, chefen Dalregementets tal, soldaterinran, nationalsång, fanmarsch och figurativ marsch.

Utställningsplats Kaserngården
På Kaserngården kommer du att finna en rad olika militärfordon, men också information om totalförsvaret. Du kan också provligga i en säng i ett av logementen i C-kasern.
Där finns också Falu kommun, Region Dalarna och flera frivilligorganisationer.
Fältkoket bjuder på lättare förtäring!
Efter ceremonien är Dalregementets museum naturligtvis öppet.

Utställningsplats Regementsparken
I Regementsparken finnas det möjlighet att skjuta musköt, prova militärsporter som fäktning. Dessutom blir det hunduppvisning. Gagnefs kompani finns på plats och där kan du testa personlig utrustning, kolla in tält och förläggningsmateriel, se vapenmateriel lätt skytte och sitta i en bandvagn. Du kan också lära dig mer om det nya regementsområdet som planeras på Myran i Falun.

Är du intresserad av att jobba på Dalregementet?
Då ska du besöka vår rekryteringsmonter.
Dessutom kommer du att kunna ställa alla dina frågor om det lätta infanteriet.

Mediehuset
Seminarium med temat Totalförsvar – hur kan jag bidra? Deltagarna kommer från Försvarsmakten, Länsstyrelsen i Dalarna, Region Dalarna, Falu kommun och Svenska kyrkan.
Svarta Havet mellan 14:15 och 16:00.

Bra att veta:
Toaletter inklusive handikapptoaletter kommer att finnas både på Kaserngården och i Regementsparken. Det går bra att ta sig fram med rullstol på de flesta ställen, men marken kan vara ojämn i Regementsparken.

Så tar du dig hit:
Cykla och gå gärna till Regementets Dag. Vi räknar med att det kan bli många besökare och stundtals bilkö vid regementsområdet. Ta inte bilen in till Kaserngården, utan parkera utanför området.

Program
09:00 Dala Mud Trail på Lugnet
12:30 Utställningar öppnar på gamla regementsområdet
12:30 Ceremonin startar på Dalavallen. Samlingsmusik och inmarsch 12:15. Kom i tid! Det går bra att sitta på gräset framför läktaren och att stå runt planen. Sitt ej i trapporna
14:15 Seminarium om totalförsvar i Svarta Havet, Mediehuset
15:00-16:00 Hemvärnets Musikkår Dalarna spelar utanför Kanslihuset

16:30 Regementets Dag stänger

Länk till förra årets Regementets Dag